mobile-workshop

Mobiele werkplaats
In geval van stranding van het voertuig wegens een storing (een lekke band, een lege accu, geen/verkeerde brandstof), komt er een  monteuranieker om het voertuig ter plaatse te repareren.

towing

Wegslepen
Indien uw auto niet langs de weg kan worden gerepareerd, dan wordt deze weggesleept naar de dichtstbijzijnde Fiat Professional-werkplaats.

Courtesy car

Vervangd vervoer
Als uw auto niet binnen een redelijke termijn kan worden gerepareerd, kunt u voor maximaal vier 4 werkdagen –- plus eventueel tussenliggend weekend- of feestdagen –- de beschikking krijgen over een vervangende auto. Raadpleeg de garantiehandleiding van de auto voor de voorwaarden waaronder deze service wordt geboden.

Travel expenses
Reiskosten
Eventuele taxikosten die u moet maken om naar een treinstation of utoverhuurbedrijf te gaan, worden onder voorwaarden vergoed.
Return home or onward journey

Terugreis of doorreis van passagiers
Bij stranding van het voertuig op meer dan 25 km van de woonplaats, per trein of per vliegtuig.

Hotel expenses

Hotelkosten
Eventuele hotelkosten die u moet maken als u strandt op meer dan 25 kilometer van huis, worden onder voorwaarden vergoed (overnachtingen).

Repaired vehicle pick-up

Ophalen gerepareerde auto
Eventuele kosten die u moet maken om uw gerepareerde auto op te halen als u op meer dan 25 kilometer van huis bent gestrand, worden onder voorwaarden vergoed.

Repatriation of the unrepaired vehicle

Repatriëring van het niet-gerepareerde auto*
Als u in het buitenland pech krijgt en uw auto kan niet binnen 5 dagen worden gerepareerd, wordt uw auto vanaf het Fiat Professional-servicecentrum waar hij staat teruggebracht naar uw huis (of naar het servicecentrum als deze zich in dezelfde plaats als de woonplaats van de klant bevindt).

Service information

Informatieservice
Op verzoek ontvangt u informatie over de werk- en openingstijden van het servicecentrum. Deze Service is 24 uur per dag, 7 dagen per week actief.

anticipo denaro

Financieel voorschot

In geval van pech, ongeval of andere problemen, zal Fiat Camper Assistance aan de klant die niet in staat is om op dat moment te betalen, deze betaling voorschieten aan het bedrijf dat de reparatie heeft uitgevoerd, door middel van een renteloze lening tot een maximum van 500 euro. Dit bedrag zal door de klant bij zijn terugkeer terugbetaald moeten worden en in elk geval niet later dan een maand na de datum van het voorschot.

(*) Raadpleeg het garantieboekje van de auto voor de voorwaarden