Welk type banden is geschikt voor een Ducato Camper en welk type sneeuwkettingen mag gebruikt worden?

​De Ducato met 15" wielen heeft 215/70 R15 CP banden en de Ducato Maxi met 16" wielen heeft 225/75 R16 CP banden. Op de banden van de Ducato mogen sneeuwkettingen met een dikte tot 15 mm gemonteerd worden.

Wat is de aanbevolen bandenspanning?

​De aanbevolen spanning voor 15" wielen is 5,0 bar voor de voor- en 5,5 bar voor de achterbanden en voor 16" banden 5,5 bar zowel voor de voor- als achterbanden.

Welk type wielophanging heeft de Ducato Camper?

​De voorwielophanging heeft onafhankelijke geveerde wielen van het McPherson-type met wieldraagarmen, schroefveren, hydraulische schokdempers en stabilisatorstang. De achterwielophanging bestaat uit een starre buisvormige as met paraboolveren, hydraulische schokdempers, aanslagrubbers opzij en stabilisatorstang.

Welk type olie moet ik voor mijn camper gebruiken?

Voor Euro 4-motoren moet Selenia WR (of in elk geval een andere SAE 5W-40 olie volgens de ACEA B4-norm) worden gebruikt en voor Euro 5-motoren Selenia WR P.E. (of in elk geval een andere SAE 5W-30 olie volgens de ACEA C2-norm) en voor de EURO6-motoren Selenia WR FORWARD (of in elk geval een andere 0W-30-olie volgens de ACEA C2-norm.

Mag ik de accu van mijn camper loskoppelen als ik hem langere tijd in de stalling zet? Kan dat problemen opleveren?

​De loskoppeling van de accu veroorzaakt geen enkel probleem: het enige dat u moet doen wanneer u hem weer aansluit, is het klokje opnieuw instellen.

Hoe dikwijls moet ik mijn auto laten onderhouden?

De onderhoudsfrequentie en -afstanden zijn vermeld in het Geprogrammeerde Onderhoudsschema in het instructieboekje van uw auto.

Wanneer moet de eerste servicebeurt worden uitgevoerd?

Bij Euro 5- en Euro 6-motoren moet de servicebeurt elke 48.000 km of in elk geval binnen 2 jaar vanaf de eerste kentekenregistratie worden uitgevoerd.
Als jaarlijks weinig kilometers worden gereden, adviseren wij echter om de motorolie en de remvloeistof elk jaar te verversen.
Tussen de servicebeurten door raden wij u aan om de controles van de vloeistofniveaus en de normale controles uit te voeren.
Het feitelijke interval voor vervanging van de motorolie en het oliefilter hangt af van de gebruikscondities van het voertuig en wordt aangegeven met het controlelampje of een melding op het instrumentenpaneel en moet sowieso om de twee jaar gebeuren

Zijn er onderhoudspakketten beschikbaar?

Dankzij de aanbieding Mopar® Vehicle Protectionbiedt Fiat Professional pre-paid onderhoudspakketten aan voor alle voertuigen die nog niet de termijn voor het eerste geprogrammeerde onderhoud hebben bereikt.

Zijn er periodieke controles noodzakelijk om de garantie niet te laten vervallen?

​NEE, het is voldoende om de normale vervaldata van de servicebeurten in acht te nemen. Er is geen controle na het eerste jaar van gebruik van uw camper noodzakelijk, tenzij een kilometerstand wordt bereikt waarbij een onderhoudsbeurt is voorzien.

Waar kan ik het onderhoud van mijn auto laten uitvoeren?

Men adviseert om naar een erkende Fiat Professional werkplaats te gaan. Bewaar de factuur als u uw auto laat onderhouden bij een niet-erkende werkplaats om te vermijden dat de garantierechten vervallen.

Hoe vaak moet de distributieketting/-riem worden vervangen?

In elk geval moet de riem om de 5 jaar worden vervangen.

Euro 4-motoren:

100 Multijet, 160 Multijet Power: distributieketting die geen vervanging vereist.

130 Multijet Power: distributieketting, controle bij 90.000 km en vervanging bij 180.000km.

Euro 5-motoren:

115 Multijet, distributieketting controle 48.000km vervanging 144.000km.

130 Multijet en 150 Multijet distributieketting controle bij 96.000 km en vervanging bij 92.000km.

180 Multijet distributieketting die geen vervanging vereist.

 

Euro 6-motoren:

115 Multijet distributieketting, controle 48.000km, vervanging 144.000km.

130 Multijet ,150 Multijet 180 Multijet, controle 96.000km, vervanging 192.000km.
In elk geval moet de riem om de 5 jaar worden vervangen.

Als ik bij het invoeren van de gegevens van mijn chassis op de controlepagina een geel of rood stoplicht krijg te zien, wat betekent dat dan?

Als het stoplicht geel is moet uw chassis aan een servicecampagne worden onderworpen (d.w.z. een verbeterende ingreep die in elk geval geen verband houdt met de veiligheid van uw voertuig). Als het stoplicht rood is gaat het om een terugroepactie die een ingreep in de werkplaats vereist die zo snel mogelijk of in elk geval vóór een reis moet worden verricht. De terugroepacties hebben geen vervaldatum: als bijvoorbeeld uw camper 's winters op stalling is gezet, kunt u op de lente wachten en hem vóór een eventuele reis naar de werkplaats brengen.

Bij de documentatie die bij mijn nieuwe camper is geleverd, zat niet het instructieboek voor het Fiat Ducato platform.

Klik HIER en u vindt alle gratis dowmloadbare documentatie die nu beschikbaar is in vele talen in pdf-formaat

WAAR KAN IK DE BIJGEWERKTE LIJST VAN WERKPLAATSEN DIE GESPECIALISEERD ZIJN IN CAMPERS op een Fiat professional-platform VINDEN?

Op de Fiat Camper website onderaan de homepage.

Hoe lang duurt de garantie?

De garantie duurt twee jaar vanaf de eerste kentekenregistratie.