Millaisia renkaita ja millaisia lumiketjuja voidaan käyttää Ducato Camper -ajoneuvossa?

​Ducato -ajoneuvoon sopivat 15” -renkaat 215/70 R15 CP, ja Ducato Maxi -ajoneuvoon 16” -renkaat 225/75 R16 CP. Ducato-ajoneuvon renkaisiin voidaan asentaa korkeintaan 15 mm:n paksuiset lumiketjut.

Mikä on renkaiden suositeltu paine?

​Suositeltu paine 15"-renkailla on 5,0 bar eturenkaille ja 5,5 bar takarenkaille, kun taas 16"-renkaille suositellaan 5,5 bar sekä eturenkaille että takarenkaille.

Minkälainen jousitus Ducato-matkailuautossa on?

​Etujousitus koostuu itsenäisistä McPherson-tyypin joustintuista, joissa on kierrejouset, iskunvaimentimet, ja kallistuksenvakain. Takajousitus koostuu jäykästä akselista, jossa on parabolinen jousitus, iskunvaimentimet, ja kallistuksenvakain.

Millaista öljyä matkailuautossa tulee käyttää?

​Käytä Selenia WR -öljyä (tai muuta SAE 5W-40 -öljyä standardin ACEA B4 mukaan) Euro 4 -moottoreissa ja Selenia WR P.E. -öljyä (tai muuta SAE 5W-30 -öljyä standardin ACEA C2 mukaan) Euro 5 -moottoreissa.

Voinko irrottaa matkailuauton akun, jos sitä ei tulla käyttämään pitkään aikaan? Aiheuttaako se ongelmia?

​Akun irrottaminen ei aiheuta ongelmia. Akun uudelleen kiinnityksen yhteydessä tulee ainoastaan asettaa kellonaika uudelleen.

Milloin ensimmäinen huolto tulee suorittaa?

Euro 4 -moottoreissa huolto tulee suorittaa 45 000 km:n välein (40 000 moottorissa 2.2). Euro 5 -moottoreissa huolto tulee suorittaa 48 000 km:n välein.
Suosittelemme, että alhaisessa vuosittaisessa ajokilometrimäärässä moottorin öljy ja jarruneste vaihdetaan kahden vuoden välein.
Huoltojen välissä on suositeltavaa tarkistaa nestetasot ja tavalliset toiminnot.
Moottoriöljyn ja moottoriöljyn suodattimen vaihtoväli riippuu ajoneuvon käyttöolosuhteista. Mittaritaulussa oleva varoitusvalo tai hälytin ilmoittaa niiden vaihtotarpeesta tai ne on vaihdettava joka tapauksessa kerran kahdessa vuodessa.

Edellyttääkö takuu säännöllisiä tarkistuksia?

​EI, on riittävää noudattaa normaaleja huoltovälejä. Ensimmäisen vuoden jälkeen tarkistus ei ole tarpeen, ellei huollon kilometrimäärää ole saavutettu.

Milloin jakohihna/-ketju tulee vaihtaa?

​Moottoreissa 100 Multijet, 160 Multijet Power ja 180 Multijet Power on -jakoketju, jota ei tarvitse vaihtaa.
Moottoreissa 120 Multijet, 130 Multijet ja 150 Multijet on jakohihna, joka tulee tarkistaa 90 000 km:n kohdalla ja vaihdettava 180 000 km:n kohdalla Euro 4 -malleissa, ja vastaavasti 96 000 km:n ja 192 000 km:n kohdalla Euro 5 -mallissa.
Moottorissa 115 Multijet hihna on tarkistettava 48 000 km:n välein ja vaihdettava 144 000 km:n välein.
Joka tapauksessa hihna tulee vaihtaa 5 vuoden välein.

Kun syötän runkonumeron tarkastussivulle, näkyviin tulee keltainen tai punainen liikennevalo: mitä se tarkoittaa?

​Jos liikennevalo on keltainen, runkonumerolle on olemassa huoltokampanja (vaadittu lisätoimenpide, joka ei kuitenkaan vaikuta ajoneuvon turvallisuuteen).  Jos liikennevalo on punainen, olemassa on kutsukampanja, joka edellyttää korjaustoimenpiteen mahdollisimman pian ja joka tapauksessa ennen matkalle lähtemistä. Kutsukampanjat eivät mene umpeen: jos matkailuautosi on esimerkiksi poistettu käytöstä talven ajaksi, voit odottaa kevääseen ja viedä sen korjaamoon ennen matkalle lähtemistä. Jos olet rekisteröitynyt Premium Area -alueeseen ja olet pyytänyt automaattisen tarkistuksen, järjestelmä lähettää tarvittaessa viestin, jossa on ajoneuvoa koskevien kampanjoiden tiedot.

Uuden matkailuautoni mukana ei toimitettu Fiat Ducato -alustan käyttöohjeita.

​Napsauta TÄSTÄ ja löydät kaikki saatavilla olevat asiakirjat, jotka on mahdollista ladata ilmaiseksi monilla eri kielillä PDF-muodossa

Mistä löydän päivitetyn luettelon Ducato-matkailuauton korjaamoista?

​Matkailuauton verkkosivulta: Palvelut > Fiat Camper Assistance. Huomaa, että kyseiset korjaamot omaavat asianmukaiset tilat (esim. nostolaitteet) matkailuautoille.

Kuinka pitkään takuu on voimassa?

​Takuu kestää kaksi vuotta rekisteröintipäivämäärästä lähtien.